Ligging


Monida, Bistro & Cremerie is gelegen aan de rand van de Kalmthoutse Heide.
Met de trein bereikbaar via Antwerpen-Essen/Essen-Antwerpen Lijn 12, afstappen in het station van Heide.
Als u met de wagen komt is de omgeving van het station en de kerk een uitstekende invalshoek om uw wandeling naar de Kalmthoutse Heide aan te vatten. Deze wandeling van 15 min is bewegwijzerd vanaf de G. Gezellelaan die verder overgaat in een zandweg door de Withoefseheide, waar je het Heideleerpad tegenkomt en je zo brengt tot aan de Vroente, waar de Dienst Toerisme Kalmthout, het Bijenteeltmuseum en het Natuur Educatief Centrum is gehuisvest. Even verder kan men de Putsesteenweg oversteken en tal van bewegwijzerde wandelpaden aanvatten.
Aan het mooie gerestaureerde stationsgebouw waar Suske en Wiske thuis zijn, kunt u het standbeeld van deze striphelden alsook het monument, opgericht door de Canadese bevrijders, bekijken. Vanaf hier vertrekt het Willy Vandersteenpad (9 km) en het Jet Jorissenpad (8 km).
 


 

Fietsknooppunt 81

Het fietsknooppunt komt voorbij Monida, dus een ideale start-en aankomstplaats!

Men kan inpikken op de Turfroute (42 km) ,die langs het Arboretum komt, de Heideroute (57 km), de Grensroute (39 km) of de Zeskerkenroute (36 km). Brochures zijn beschikbaar bij Monida.
Op een steenworp van het station bevindt zich het Suske en Wiske museum. Via de winkelstraat (Heidestatiestraat) wandelt u tot aan de verkeerslichten, u steekt de grote weg over en na ongeveer 1 km op de rechterkant bent u ter plaatse.
 


 
fietsknooppunt
kalmthoutse heide
de vroente

Reserveer

Bel 03 666 84 13 of mail ons om uw reservatie te maken.

Telefoon/Fax

+32 (0)3 666 84 13

Locatie

Sint-Jozeflaan 1, 2920 Kalmthout

Openingsuren

ZA-WO van 10u tot 21u